O MENI

Zdravo, ja sam Sergej Zabijako, profesionalni fotograf

izv. direktor "Promo montenegro" d.o.o.
Sergej Zabijako, fotograf Montenegro

Kratko o meni

Fotografijom se bavim od sedme godine života. Radio sam, naravno, stalno na usavršavanju, ali institucionalno obrazovanje sticao sam na drugim školama, prvo na fakultetu “Radio inžinjering” u Rusiji, nakon čega sam se usmjerio na računarske nauke i doktorirao. Potom sam dugo vremena radio u struci kao rukovodilac IT sektora u jednoj firmi i zbog potreba koje mi je namećao posao završio još jedan fakultet – marketing na Inholland Univerzitetu.

Zašto živim i radim u Crnoj Gori?

U Crnu Goru i Bar me je dovela želja za promjenom života, prije svega moje porodice ali i mog. U Rusiji se živjelo prebrzo za moj ukus, a supruga i ja smo željeli više vremena za nas i ljepše djetinjstvo za naše ćerke. Osjećali smo potrebu za blažom klimom, zdravijom prirodom i prije svega blizinom mora. Upravo to smo našli u Crnoj Gori. Prvi put sam je posjetio 2011. kao običan turista, a onda sam se godinu kasnije vratio sa namjerom da je upoznam na drugi, još ljepši način. Naravno, na takvu avanturu nas je navelo iskustvo koje smo imali prilikom prve posjete.
Crnu Goru smo odabrali zbog njenih prirodnih ljepota, ali me je upoznavanje sa njenim narodom i vrijednostima koje čuva njena zajednica navelo da napravim nešto čime bih, da se tako izrazim, opravdao gostoprimstvo na koje sam naišao. Želio sam da i ja učinim nešto za zajednicu i to na način na koji sam osjećao da najbolje mogu, i koji mi je bio najinspirativniji – kroz fotografiju.

Profesionalno iskustvo

10
Fotografisanje
10
Obrada fotografija
10
PRODUKCIJA
Montenegro photography, fotograf Sergej Zabijako

Flickr Gallery

Sergey Zabiyako, Wedding photographer portfolio | MyWed.com
Sergey Zabiyako, Wedding photographer portfolio | MyWed.com

Kontakt

Poslati email


info@photosergey.me
Copyright © Fotograf Sergey Zabiyako, 2012-2020. Crna Gora. Real Estate, Events & Wedding Photographer in Montenegro.
+382 68 12 93 92 Mobile, Viber, WhatsApp, Telegram (srpski, русский, english)