Fotografisanje modela

Fotografisanje profesionalnih ili amaterskih fotomodela posebna je vrsta fotografske usluge. Zbog čega? Zbog toga što je ta vrsta fotografije veoma važna u daljim poslovnim pregovorima osoba koje se fotografišu. Naš proizvod – fotografija, može biti nečija propusnica za dalji posao. Dakle, u ovom slučaju fotografije nisu samo Vaša draga uspomena sa nekog događaja, zabeležen važan trenutak, nego su nalik propagandnim fotografijama. Samo što je u ovom slučaju model „objekat“ i glavni predmet fotografije, i model je taj koji se na neki način prezentuje. Njegova lepota i fotogeničnost koja se ispoljava na fotografiji mogu biti presudni za njegovu dalju karijeru; zbog toga mi ovaj posao shvatamo veoma ozbiljno i trudimo se da ga uradimo najbolje što možemo; trudimo se da ostvarimo prijateljski odnos sa modelom kako bi se opustio, uvek pokušavamo da analiziramo crte lica i figuru modela koji fotografišemo kako bi smo odabrali pravi ugao, osvetljenje, kako bi smo fotomodela postavili u određenu pozu… trudimo se da fotografije za Vaš book izgledaju poput onih u popularnom stranom, modnom časopisu „Vogue“.

PMD 3693 1 (1)
PMD 3947
PMD 3778
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS
PMD 3974
PMS
fashion
PMS
PMD 3944
PMS
PMS
PMS
PMS
PMD 3976
PMS
PMD 4137 1
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS
PMD 4212 1 (1)
fashion
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS
fashion
PMD 4023 1 (1)
PMS
PMS 0871
PMS
PMS
PMS
PMS
PMS

Danas su svi upoznati sa time koliko je napredovala fotografija i koliko se fotografisanje kao umetnost i kao posao promenilo u odnosu na ranija vremena. Sada imamo Photoshop i ostale programe u kojima se fotografije obrađjuju, lica „peglaju“, doteruju, pojačavaju kontrasti, boje… da li to znači da danas svako može da izgleda poput fotomodela ukoliko ga fotografiše profesionalni fotograf poput nas? Odgovor je i da i ne. Kako – zapitaćete se. Jednostavno svako se može veoma mnogo „doterati“ i „srediti“ da prelepo izgleda na fotografiji, ali ako je prilikom korekcija urađeno isuviše promena tako da osoba sa fotografije ne nalikuje osobi u stvarnosti, onda ništa nismo uradili. Zbog toga ne mogu svi da budu fotomodeli, i da se bave tim poslom, ali svi mogu da imaju fotografije koje ističu njihove najlepše linije, i na kojima zaista nalikuju na profesionalnog fotomodela.

Ovim što smo napisali do sada, samo smo hteli da Vam stavimo do znanja koliko ozbiljno shvatamo ovu vrstu fotografske usluge i da znamo gde su granice i kako zaista trebaju da se koriste programi za sređivanje fotografija. Naravno, fotografisanje fotomodela je fotografska usluga koja obuhvata mnogo više nego samo obrađivanje fotografija na kompjuteru. Oni koji su se već fotografisali za svoj modni book, znaju da je pre dolaska na snimanje potrebno odabrati adekvatnu odeću i to nekoliko različitih kompleta i kombinacija, ali i da je veoma važno da Vas našminka profesionalni šminker. Zatim se dolazi kod fotografa na snimanje. Najčešće se za jedan book snimanja obavljaju i u studiju i napolju. Bela neutralana pozadina studija i profesionalno osvetljenje istaćiće u potpunosti fotomodela. Fotografisanje napolju, najčešće u prirodi, pod dnevnim svetlom ima takođe svoje draži i na drugačiji način prikazuje i fotomodela i odeću koju on nosi.

Svako fotografisanje fotomodela je drugačije. Karakter, temperament, izgled, stil modela prave tu razliku, kao i fotografije koje su mu potrebne. Neko nam može doći sa zahtevom da želi mnogo fotografija različitih emotivnih ekspresija, te bi trebalo uhvatiti ljutnju, radost, smeh, tugu, bes, ljubomoru, zavist, mržnju… Zbog toga se na svakom snimanju radi mnogo veći broj fotografija nego što ćete na kraju dobiti u nekom digitalnom formatu. Zbog toga možete čuti kako fotograf non stop „škljoca“. Ključan je trenutak, treba uhvatiti trenutak. Na kraju fotografisanja, fotomodeli biraju određeni broj fotografija koji im je potreban za book, na osnovu čega se formira cena i zatim se te fotografije obrađuju, sređuju i na kraju dostavljaju fotomodelu. Mi imamo dovoljno iskustva u ovom poslu i umemo da Vas fotografišemo onako kako Vi želite, umemo da sakrijemo Vaše mane, a istaknemo Vaše vrline.

Kontakt

Poslati email


info@photosergey.me
Copyright © Fotograf Sergey Zabiyako, 2012-2020. Crna Gora. Real Estate, Events & Wedding Photographer in Montenegro.
+382 68 12 93 92 Mobile, Viber, WhatsApp, Telegram (srpski, русский, english)